» 2019-04-16

Daily Archives: 2019-04-16

Hírek

„Adni öröm” – húsvéti édességgyűjtés

Published by:

Iskolánkban „Adni öröm” címmel hirdettünk húsvéti édességgyűjtést a Rumi Gyermekotthon lakói számára. Április 16-án délelőtt intézményünk 4 diákja, a Diákönkormányzat képviselői közül, valamint az intézmény vezetője elszállították és átadták a Gyermekotthonba az összegyűlt húsvéti édességeket. Az ott lakó gyermekek örömmel fogadták az ajándékokat. Nagy tanulság volt számunkra, hogy mennyire jó önzetlenül adni, boldogságot, örömet szerezni.

DÖK-os tanulók véleménye az érzékenyítő programról:

Nyári Cintia 7.b:

Jó érzés volt látni, hogy a gyerekek örülnek az ajándéknak és hogy személyesen adtuk át. Nekem ez egy nagy élmény volt.

Tanulság: Ne bántsuk egymást! Gondoljuk meg, mit mondunk egymásnak, hiszen egy-egy szónak nagy súlya van!

Ongai Levente 7.a:

Ma a Rumi Gyermekotthonba vittünk ajándékot az ott lakó sérült gyermekeknek. Nagyon örültek nekünk, vendégeknek és a sok húsvéti meglepetésnek is. Jó volt látni, hogy egy kis csokinak is ennyire tudnak örülni.

Baksa Dorina 8.a:

Életre szóló élmény volt, ahogy a sérüléssel élő gyermekek tudnak örülni a csokoládénak. Azok a gyerekek, akik nem kaptak esélyt arra, hogy egészséges életet éljenek, mégis rengeteg szeretetet adnak, nagyon hálásak minden apróságért. Nekünk, egészséges embereknek kell rajtuk segíteni, mert ránk vannak utalva. Számomra különleges élmény volt.

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

Köszönjük, hogy a rengeteg beküldött, felajánlott ajándékkal segítették szebbé tenni a Rumi Gyermekotthon lakóinak húsvéti ünnepét!

Hírek

Költészet napja

Published by:

Iskolánkban az idén is megünnepeltük a költészet napját. Tanárok és diákok színes lapra – természetesen kézírással – leírták a kedvenc versüket. Az alkotásokat az első emeleti folyosón helyeztük el, ahol pár napig megtekinthető. Mindenki érdeklődve olvasgatja a költeményeket, és próbálja kitalálni, ki írhatta.

Mindenkinek köszönjük a közreműködést.

Hírek

A KDG laborban jártunk

Published by:

2019. április 9-én iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói ismeretterjesztő órákon vehettek részt a Kanizsai Dorottya Gimnázium laborjában.

Galavits Mátyás 8. a osztályos tanuló így nyilatkozott: ,,Jó volt, szép volt. Első óránk kémia volt, ahol kedves barátom leöntött káposztalével, – örülök, hogy nem sósav volt a kezében.”

Az ezt követő órák biológia és fizika volt.
Biológián az ujjlenyomatainkat, illetve vérkeneteket vizsgáltunk (na meg az EKG-ra kapcsoltak!)


Fizikaórán a fénnyel kísérleteztünk. Prizmákkal manipuláltunk lézersugarakat!
Illetve volt egy teknős (Teki-La), ami eléggé izgatottan várt minket minden óra után.


Alles in alles: minden jó volt.”
Rákóczi Csenge 8.a

Képek: Tonka Dóra 8.a

 • E-napló

  E-napló
 • Étlap

  Étlap
 • Csengetési rend

  Csengetési rend
 • Dési könyvtárblog

  Dési könyvtárblog
 • Alapítványunk

  Alapítványunk
 • Archívum