» február 2020

Monthly Archives: február 2020

Hírek

Siker a SZÉP MAGYAR BESZÉD versenyen

Published by:

Péchy Blanka színművésznőnek 1960-ban tett alapítványa indította el a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt, amely az eltelt öt évtized során országos mozgalommá vált. Célja az, hogy a népszerű verseny tovább mélyítse az anyanyelvünk szeretetét, és a diákság körében egyre több hívet szerezzen a szép magyar beszéd ügyének.

Az idei verseny városi, város környéki, kerületi fordulójában a KŐSZEG, VASVÁR, SZOMBATHELY ÉS KÖRNYÉKE 5-6. és 7-8. évfolyamos tanulói az Oladi Általános Iskolában versenyeztek február 20-án délután. A vetélkedő résztvevőinek egy kötelező és egy magukkal hozott szabadon választott 20–25 soros prózai szöveget kell felolvasniuk. A szöveg eredeti, magyar – 20–21. századi – irodalmi vagy igényes köznyelven megírt mű (a 7–8. évfolyamosoknál esszé- vagy tanulmányrészlet) lehetett.

A versenyzők teljesítményének értékelésekor a következő szempontokat vették figyelembe: szövegértés, szöveghűség, hangvétel, hangképzés, hangsúlyozás, szünettartás, természetes beszéd.

Iskolánkat Takács Marcell 7.a osztályos tanuló képviselte a versenyen. Marci az első helyen végzett, így továbbjutott a dunántúli regionális fordulóba.

Ezt a fordulót 2020. április 2–4-én Balatonbogláron rendezik meg.

A III. fordulóba jutott 7–8. évfolyamos tanulók a regionális versenyen is egy kötelező és egy magukkal hozott, szabadon választott szöveg felolvasásával mérik össze tudásukat. A versenyzők itt vehetik át a városi, város környéki (kerületi) döntőkön kiérdemelt Kazinczy-jelvényüket. Közülük a regionális versenyen elért eredmények alapján régiónként 16–16 tanuló ennek arany fokozatában is részesül.

Gratulálunk!

Hírek

„Télbe zárva” rajz- és képzőművészeti verseny díjkiosztó (2020.02.19.)

Published by:

A „Télbe zárva” elnevezésű rajz- és képzőművészeti versenyt 2015.-től minden évben megrendezzük iskolánkban. A városi verseny hagyományossá vált intézményünk életében, melyet óvodások és általános iskolások számára hirdetünk meg.
A verseny kétfordulós. Az első fordulóra az óvodásokat vártuk decemberben. Az életkori sajátosságaikat szem előtt tartva, egy rövid, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó történetet hallgattak meg, majd a résztvevők, adott idő alatt meseillusztrációt készítettek tetszőleges technikával.

A második forduló részeként farsangi álarcokat, maszkokat vártunk, melyet az óvodában, az általános iskolákban, vagy akár otthon is elkészíthettek a versenyzők. A két forduló, illetve a két korosztály alkotásait az intézmény szakos kollégái értékelték, zsűrizték le. Az apró kezek munkáiból végül 2020. február 19-én tárlatot nyitottunk az iskola aulájában. A díjazott alkotások mellett minden beküldött pályamunka is a kiállítás része volt. A megnyitó és egyben a díjkiosztó ünnepélyes keretek közt zajlott. Rövid műsorral készültek iskolánk diákjai. Köszöntőt mondott az intézmény vezetője Flasch Péterné és a program felelőse Márkus Kornélia tanító. A díjazottak a kreatív ajándékcsomag mellé oklevelet, a pályázaton minden résztvevő tanuló emléklapot kapott. Évről évre egyre nő a résztvevők száma, az idén 8 szombathelyi óvoda és 6 általános iskola jelentkezett versenyünkre. 186 gyermek nevezett, ebből 70 fő díjazásban részesült. Zsűrizésnél az idei évben kiemelt értékelési szempont volt a fenntarthatóság.
A kis művészek színes és kreatív munkái hozzájárultak a program sikerességéhez. Örömet szerezve ezzel a szülőknek, a felkészítő tanároknak és mindannyiunknak.

Kiosztották a díjakat a Dési rajz- és képzőművészeti versenyén (Nyugat.hu)

Galéria

 • E-napló

  E-napló
 • Étlap

  Étlap
 • Csengetési rend

  Csengetési rend
 • Dési könyvtárblog

  Dési könyvtárblog
 • Alapítványunk

  Alapítványunk
 • Archívum