» Osztályfőnöki munkaközösség

Osztályfőnöki munkaközösség

Osztályfőnöki munkánk során valamennyien arra törekedtünk, törekszünk, hogy céltudatosan összehangoljuk az iskolai és iskolán kívüli nevelési tényezőket, pedagógiai törekvéseket, s a tanulókkal közösen tervezzük, szervezzük, alakítsuk az osztály életét. Az iskolai és iskolán kívüli programokra az osztályfőnökök megfelelő motivációs munkával készítik fel a tanulókat.

   Munkaközösségünk igyekszik összehangolni, segíteni az osztályfőnökök munkáját. Évfolyamonként egységes tanmenet alapján dolgozunk. Biztosítjuk, hogy az osztály minden tagja bekapcsolódjon az iskola egészének nevelési rendszerébe.

Kiemelt feladataink:

·    az adott tanév munkatervének elkészítése az iskola egészére vonatkozó nevelési célok és feladatok megfogalmazása

·    érzelmi támogatás biztosítása

·    differenciált tanulásirányítás, gyenge tanulók felzárkóztatása

·    egészségnevelés

·    a hangsúlyosan fontos nevelési feladattal kapcsolatos rendezvények szervezése, lebonyolítása, felügyelete (pl. farsang, karácsonyi műsor, Ki mit tud?, tanulmányi kirándulás, a Magyar Kultúra Napja)

·    együttműködés a szakmai munkaközösségekkel, Diákönkormányzattal, Szülői Közösséggel, ifjúságvédelmi felelőssel, külső intézményekkel, szervezetekkel

Együttműködés, kapcsolattartás a szülőkkel:

·    szülői értekezlet

·    fogadóóra

·    nyílt tanítási nap

      A munkaközösség szervezésében hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulóink részt vesznek a Pályaválasztási és Képzési Vásáron, s próbálunk minden segítséget megadni ahhoz, hogy megkönnyítsük pályaválasztásukat.

                                                                  Herczegné Józsa Ágota                                                                                                   munkaközösség-vezető

 • Csengetési Rend

 • Naptár

  2018. november
  h k s c p s v
  « okt    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Alapítványunk

 • Archívum