»
Hírek

Márton-napi liba galiba

Published by:

Iskolánkban sok éves hagyomány, hogy megemlékezünk városunk nevezetes szülöttéről, Szent Mártonról. Az alsós tanulók élménydús programokon vehettek részt, melyek során bővíthették, elmélyíthették ismereteiket a témával kapcsolatban. Tanórán kívüli foglalkozások keretében játékos szellemi és sportversenyeken mérték össze tudásukat, ügyességüket. Természetesen nem maradhatott el a jól megérdemelt „liba lakoma” sem, mert „Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik.” Kisdiákjaink „Márton hetében” a Kőrösi Óvoda óvodásaival és szüleikkel vonultak a lakótelepen rendezett lampionos felvonuláson.

További képek

Hírek

Papírgyűjtés

Published by:

Sikeresen zárult az őszi papírgyűjtés iskolánkban. A szorgos munka eredményeképpen 5980 kg papírt gyűjtöttek össze a tanulók és a pedagógusok. Köszönjük a szülők, nagyszülők segítségét is. Jutalmaztuk a legtöbbet gyűjtő osztályokat alsó és felső tagozatban, valamint egyéni helyezetteket is hirdettünk.

Osztályok közötti verseny helyezettjei:

Alsó tagozat: 2930 kg                           Felső tagozat: 2495 kg

 1. 2. osztály (1160 kg)                       1.  5. osztály   (800 kg)
 2. 4. osztály (795 kg)                        2.   6.a osztály (605 kg)
 3. 1. osztály (430 kg)                         3.  7. a osztály (405 kg)

Egyéni helyezettek:

Alsó tagozat:                                                         Felső tagozat:

 1. Polgár Levente 4. osztály (570 kg)                            1. Szakály Boglárka  6. a osztály    (165 kg)

           Kiss Nándor     2. osztály (570 kg)     

 1. Kecskés Nóra    1. osztály (200 kg)                            2. Orosz Nina         5. osztály          (135 kg)
 2. Szabó Szonja     3. osztály (111 kg)                              3. Szabó Csanád     5. osztály          (130 kg)

Gratulálok minden gyűjtőnek!

Tavasszal ismét várjuk a papírt! Kezdjétek el gyűjteni a feleslegessé vált újságokat!!!

 

Hírek

Az újraélesztés megtanulható

Published by:

Magyarországon évente 20-25 ezer embert veszítünk el hirtelen szívhalál miatt, akiknek 70 százaléka megmenthető lenne, ha lenne a környezetükben akár egy ember, aki tudná, mit kell tenni, amíg a mentő megérkezik.

A szám sokkoló, főként akkor, amikor ezt csupán 15 perc alatt bárki megtanulhatná. Ezért örültünk a lehetőségnek, hogy iskolánk 25 tanulója ,,SZOMBATHELY a segítés városa !” program keretében ismerkedhetett az alapokkal.

 Mindössze öt lépést kell megjegyezni. Rázzuk meg a földön fekvő vállát. Ha nem reagál, szegjük hátra a fejét és figyeljük a légzését tíz másodpercig, vagy egyszerűen számoljunk húszig. Ha nem történik semmi, tegyük az összekulcsolt kezünket a szegycsontjára és percenként százszor nyomjuk, öt centiméter mélyen. A ritmusban segíthet a zene, akár egyszerűen a ,Kis karácsony, nagy karácsony’ dallama megy a fejünkben, a nyomás erősségében pedig a gumilabda segít. De fontos, ne ijedjen meg senki attól, hogy bordát tör, mert itt tényleg az ember életéről van szó”- biztatott mindenkit Attila és Zoli bácsi.

További képek

Hírek

Iskolánkban megemlékezést tartottunk az „56-os forradalom” emlékére

Published by:

Az ünnepség keretében iskolánk volt igazgatója, Kiss Péter átadta a „Pedagógus Szolgálati Emlékérmet” két nyugdíjba vonult kollégának, Bedőcsné Galántai Magdolna volt igazgatóhelyettes asszonynak és Kiss Jánosné Saci néni tanárnőnek. Igazgató Úr is részesült az elismerésben, melyet ünnepélyes keretek között Fodor István tankerületi igazgató úr adott át számára.

 • Csengetési Rend

 • Naptár

  2018. november
  h k s c p s v
  « okt    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Alapítványunk

 • Archívum